Hükümetin “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın DEM Parti’nin İmralı heyetiyle gerçekleştireceği toplantı büyük bir merakla bekleniyordu. Bu kritik görüşmenin tarihi nihayet belirlendi.
ERDOĞAN, DEM PARTİ HEYETİYLE YARIN BİR ARAYA GELECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın saat 13.30’da DEM Parti İmralı heyetini kabul edecek. Görüşme, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
DEM PARTİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA
DEM Parti heyetinin bileşimi de duyuruldu. Yapılan açıklamada, “Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’dan oluşan DEM Parti İmralı Heyeti yarın saat 13:30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayında, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecektir.” ifadelerine yer verildi.
DEM PARTİ’NİN SİYASİ İLETİŞİM ÇALIŞMALARI
DEM Parti İmralı heyeti, bugüne kadar iki kez siyasi parti turları gerçekleştirdi. Heyet, AK Parti ve MHP ile çeşitli görüşmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak bu görüşmenin ardından heyetin 4’üncü kez İmralı’ya gitmesi bekleniyor.
ÖCALAN’DAN SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI
DEM Parti heyetinin İmralı’da yaptığı görüşmelerin ardından PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, terör örgütüne silah bırakma çağrısında bulunmuştu. Öcalan, “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı” başlıklı mesajında, “PKK, tarihin en yoğun şiddet yüzyılı olan 20. asrı, iki dünya savaşı, reel sosyalizm ve dünya genelinde yaşanan soğuk savaş ortamları; Kürt realitesinin inkarı ve özgürlükler konusundaki yasaklar nedeniyle şekillenmiştir.” dedi.
Öcalan’ın mesajında, örgütün strateji, program ve taktik olarak, yüzyılın reel-sosyalist etkisi altında kaldığı vurgulandı. “1990’larda reel sosyalizmin çöküşü ve kimlik inkarının çözülmesi, ifade özgürlüğünde yaşanan ilerlemeler PKK’nın anlam yoksunluğuna ve aşırı tekrara yol açmıştır. Bu nedenle örgüt, diğer benzerleri gibi sona ermiş ve dağılmasını zorunlu hale getirmiştir.” ifadelerine de yer verildi.
ÖCALAN’IN MESAJI TEKRARLANDI
Öte yandan, Abdullah Öcalan’ın “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı” başlıklı mesajında, “PKK, tarihin en yoğun şiddet yüzyılı olan 20. asrı, iki dünya savaşı, reel sosyalizm ve dünya genelinde yaşanan soğuk savaş ortamları; Kürt realitesinin inkarı ve özgürlükler konusundaki yasaklar nedeniyle şekillenmiştir.” vurgusu tekrar ediliyor.
Mesajda ayrıca, örgütün yüzyılın reel sosyalist sisteminin etkisinde kaldığı ifade edilerek, “1990’larda reel sosyalizmin iç kaynaklı çöküşü, kimlik inkarının çözülmesi ve ifade özgürlüğünde sağlanan gelişmeler, PKK’nın anlam kaybına ve tekrara neden olmuştur. Sonuç olarak, örgüt, benzerleriyle birlikte tarih sahnesinden çekilmeyi zorunlu kılmıştır.” denildi.