Kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan TBMM Başkanvekili, İmralı heyeti üyesi ve Miralay Haber yazarı Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu hakkında bilgi vermek amacıyla Florance Nightingale Hastanesi önünde bir açıklama gerçekleştirildi.
TBMM Başkanvekili, aynı zamanda DEM Parti İstanbul Milletvekili olan Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan gecesi İstanbul’daki ikameti sırasında ani bir rahatsızlık geçirdi ve acil olarak İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırıldı. 62 yaşındaki Önder’in kalbi bu süreçte iki kez durdu ve acil bir ameliyat gerekliliği doğdu. Yapılan muayeneler sonucunda, kalbindeki ana aort damarında ciddi bir yırtılma olduğu ve kalp krizi geçirdiği belirlendi. Önder, “kalp hastalıkları içindeki en büyük ameliyatlardan birini” geçirerek, 10 saatten fazla süren bir operasyonla bu yırtığın onarılması sağlandı. Tedavisi yoğun bakımda devam eden Önder’in sağlık durumu hakkında hastane önünde basın toplantısı yapıldı.
“Başka bir kırılma noktasına gelmiş bulunmaktayız”
Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, gerçekleştirdiği açıklamada, “Nörolojik açıdan içerisinde bulunduğumuz tablo giderek bozulmaya başlamıştır. Bu nedenle başka bir kırılma noktasına gelmiş bulunmaktayız. Hastamızın nörolojik açıdan beyinle ilgili refleksleri azalmış ve beyin ödemi devam etmektedir. Kendisinin beyin kan akımı mevcuttur ve tüm bu bulgular, onun hayati tehlikesinin giderek arttığını göstermektedir. Ancak biz sabırla tedavilerimize devam edeceğiz ve sabırla bekleyeceğiz. Sizlerden de sabır rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Hem muayenelerde refleksler azalıyor, cevapsızlık hali göstermeye başladı”
Önder’in doktorlarından Prof. Dr. Nörolog Yasef Sarfati, yaptığı açıklamada, “Giderek refleksler azalmaktadır. Hem muayenelerde hem de yardımcı muayenelerin bulguları ışığında ilk günlere göre nörolojik durumun kötüleştiğinden bahsetmek mümkündür. Hastada beyin ödemi mevcuttur ve beyin şişmiş durumdadır. Elimizdeki verilerin giderek daha iyiye gittiğini söylememiz oldukça güç. Şu anda beyin ölümü bulguları yok. Bu durumu ancak zamanla netleştirebileceğiz” dedi.
“Uyanma yok, reflekslerde bir ilerleme yok, bir mucizeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz”
Prof. Dr. Ertan Sağbaş, durumla ilgili olarak, “Herhangi bir uyutucu ilaç vermediğimizin üzerinden 8 gün geçti. Uyanma yok ve reflekslerde bir ilerleme yok, şu anda bir mucizeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Ayrıntılar geliyor…