USD38,42
%0.21
EURO43,73
%-0.08
CNY5,26
%0.15
GBP51,28
%-0.01
EURO/USD1,14
%-0.15
BIST9.490,90
%1.92
Petrol66,50
%-0.03
GR. ALTIN4.142,12
%0.3
BTC3.599.052,89
%0.58
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM’de Çocuk Hakları ve Dijital Tehditler Tartışıldı

TBMM’de Çocuk Hakları ve Dijital Tehditler Tartışıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ankara ve Konya Büyükşehir Belediye Çocuk Meclisi Üyeleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Afyonkarahisar Çocuk Hakları İl Komitesi Üyesi çocukları ağırladı.

Toplantıya TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlık etti. Açılış konuşmasında Katırcıoğlu, “Sevgili çocuklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meclisimizin kuruluşuyla milletimizin iradesini sizlere, bizlere emanet etmiştir. Bizler de bu emaneti taşırken milli iradeye, demokrasiye ve milletimizin değerlerine sadakatle hizmet etmeyi bir şeref vesilesi sayıyoruz” dedi.

‘YAPAY ZEKA İLE BİRLİKTE DİJİTAL BAĞIMLILIK SORUNU ORTAYA ÇIKTI’

Katırcıoğlu, çocukların yönlendirdiği sorulara yanıtlar vererek, yapay zekanın eğitimdeki yerini değerlendirdi. “Teknolojinin ve bilimin gelişimi bizler için çok önemli. Bu süreç, çocukların gelişimi ve ülkelerin ilerlemesi açısından büyük katkılar sağlıyor. Ancak, yapay zeka bazı sorunlar da yaratabiliyor, özellikle korumasız çocuklar için tehlike arz edebiliyor” açıklamasında bulundu. Katırcıoğlu, uluslararası araştırmalara atıfta bulunarak “dijital bağımlılık” sorununun ortaya çıktığını vurguladı. Bu durumla birlikte, sanal ortamlara maruz kalmanın ‘sanal otizm’ gibi rahatsızlıklara neden olabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra, yapay zekanın eğitimdeki yararlarına da değinerek, özellikle yabancı dil öğreniminde büyük avantajlar sunduğunu ifade etti.

‘YAPAY ZEKA OTORİTERLEŞMENİN DE ARACI OLUR’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yapay zekanın hem avantajları hem de dezavantajları olduğuna dikkat çekerek, insan hakları ve kamu yararı açısından denetlenebilirliğinin önemine vurgu yaptı. “Eğer yapay zeka bu açıdan denetlenemezse sorunlar ortaya çıkacaktır” diyen Tanal, bu tür teknolojilerin otoriterleşme için de bir araç haline gelebileceğini belirtti.

‘GÜZEL BİR FİKİR’

Öğrencilerden Yağız Aras Gürbüz, TBMM’nin 81 ilde Çocuk Meclisi kurarak çocukların görüş ve taleplerinin toplanması fikrini sundu. Katırcıoğlu, bu öneriyi “Gerçekten güzel bir fikir” şeklinde değerlendirerek, bu konuda diğer milletvekilleriyle ve Meclis Başkanlığı ile görüşmeler yapacağını kaydetti.

‘MECLİS OLARAK SINAV BASKISININ AZALMASI İLE İLGİLİ İSTİŞARELER YÜRÜTÜYORUZ’

Yiğit Eren Karabacak’ın LGS ve üniversite giriş sınavlarının kaldırılacağına dair sorularını yanıtlayan Katırcıoğlu, sınavlarla ilgili endişeleri anladığını ifade etti. Sınav baskısının azaltılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile istişareler yapıldığını anlatan Katırcıoğlu, eğitim sisteminin daha adil bir yapı kazanması gerektiğinin altını çizdi.

‘SIFIR TOLERANS İLKESİYLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’

ABB Çocuk Meclisi Başkanı Miray Eroğlu, artan akran zorbalığı ve şiddet konularıyla ilgili çözüm yollarını sordu. Katırcıoğlu, bu konuda Dilekçe Komisyonu’nun çalışmalarına değindi ve akran zorbalığına karşı etkin önlemler almakta kararlı olduklarını bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Çocuk Hakları ve Dijital Tehditler Tartışıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Miralay Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!